Не дивлячись на похмурий день сьогодні, 19 грудня, у  палаці культури зібралось багато щасливих та усміхнених дітей. В день Святого Миколая вони прийшли на щорічну благодійну акцію «Подаруй дитині вишиванку». Цей захід з нагоди дитячого свята вперше провели 19 грудня 2011 року, але він вже встиг стати доброю традицією.

Під час проведення попередніх акцій вишиті сорочечки вже отримали 233 дитини-сироти, позбавлені батьківського піклування, та дітки з особливими потребами. Над подарунками трудились понад 100 майстринь-вишивальниць.

Заступник голови правління благодійного фонду Ігоря Палиці - «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич звернулась до присутніх зі словами вітань, та подяки. З нагоди свята, вона вручила сорочки, вишиті 25-ма вишивальницями та швачками, 30-ти дітям.

До акції «Подаруй дитині вишиванку», започаткованої благодійним фондом Ігоря Палиці, почали долучатись інші благодійники. Зокрема сьогодні порадували дітей своїми подарунками Волинський обласний фонд «Допоможи дитині», БФ «Дитяча місія України» та «Луцький інститут розвитку людини» Університету «Україна».

Представники фонду «Допоможи дитині» започаткували акцію «Навчання вишивці бісером», яка проводилась для дітей сімей вимушених переселенців. До рукоділля долучили дітей які переїхали зі східних областей України та Криму.

Благодійний фонд «Дитяча місія України» передав подарунки Українським дітям від дітей Скандинавських країн. Директор «Луцького інституту розвитку людини» Віктор Чижик також передав подарунки від студентів навчального закладу.

Дітки отримали не тільки подарунки та солодощі, але й мали змогу переглянути влаштовану для них святкову виставу «Долина ельфів».