«Коли люди віддають останні кошти на підтримку армії, дива трапляються з грошима, які перерозподіляються через бюджети міст і районів Волині на потреби 14-ї бригади», - пише волонтер з Волині Борис Бабійчук. 

Уже другий день волинські волонтери жваво обговорюють це питання, - повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

«Розпочну з інформації, якою володію я; сподіваюсь, долучаться інші волонтери й доповнять перелік фактів. Канадська діаспора зібрала та передала кошти на виготовлення буржуйок для потреб 14 бригади. Зараз ці буржуйки виготовляють на ТзОВ «Промлит» і назабаром будуть передані на баланс частини - командування про це знає. Місяць тому я виходив на зам по тилу і уточнював кількість буржуйок, потім приїжджав представник діаспори, який все повторно уточнив і передав кошти на завод для виготовлення буржуйок.

1) Зараз у міськраді лежить рахунок на оплату 35 тисяч гривень на пічки, за клопотанням комбрига 14-ї бригади, у якогось луцького підприємства!!!

2) в Ковелі - рахунок на оплату спальників на 35 тисяч;

3) в Іваничівському районі - на придбання балаклав на 35 тисяч.

Ніби все класно, але ціни: балаклава – 100 грн, ми купували харківські теплі по 40. Буржуйка десь 2 тис. грн - ми знайшли по 1000 грн (вилита з чавуну), спальники по 450 - в м. Рівне на фабриці шиють по 350 грн

До відома громадян. Такими речами волонтери забезпечують бійців постійно і складається враження, що хтось хоче поставити на баланс речі, які вже давно там є, або добре нажитися на різниці цін. Бійці постійно просять якісну оптику, прилади нічного бачення, тепловізори - це речі, які рятують життя цілим підрозділам. Чому цих речей ніхто не замовив? Скільки районів отримало по 35 тисяч? Це міг бути серйозний вклад для війська, а через поф*гізм наших депутатів ці кошти просто розчинили в ніщо. Прошу долучитися всім волонтерам для перевірки рахунків, які були чи будуть оплачені для потреб 14-ї бригади, - повідомляє Бабійчук.

А ось що пише волинський волонтер та активіст Костянтин Зінкевич:

«Кажуть, що Нововолинська міська рада має намір закупити буржуйки для 14-ї бригади. Це у той час, коли підприємець Володимир Дейна передає для армії БЕЗКОШТОВНО буржуйки промислового виробництва. Честь пану Володимиру і хвала! До речі, всі пронумеровані, щоб не з’явились на базарі. Кажуть, що Іваничівська райрада має намір 35 000 грн. витратити на балаклави. Ніби не найгірша ідея, але їм сказали купувати їх по 100 грн. Це у той час, коли балаклави із імпортного фліса шиє Федір Хомюк (45 грн.), шиють у Луцьку (40 грн.) Кажуть, що так сказала ОБЛАСТЬ. Народ, хто знає, що таке ОБЛАСТЬ? у які вуха вона говорить? Наглість придворних «бізнесменів» не має міри! Це дуже нагадує літню закупку на 95 000 грн. шкарпеток по завищеній у два рази ціні Володимир-Волинською міською радою, а також купівлю 2000 кг фарби у квітні-травні Оперативним командуванням «Північ», яку по всій Україні шукали. Якщо влітку ми докладали людську готівку до бюджетних закупок, то зараз мають бути тупі і такі звичні відкати? Це не тільки у Міноборони заробляють на закупівлях? Вирішили під Новий рік «касанути» на місцях?»