Викладач вимагав та отримав неправомірну вигоду за сприяння в успішній здачі іспитів із предметів, які викладав, та захисті курсових робіт, - інформує прес-служба волинської міліції.

За даними прес-служби, у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій працівники сектору ДСБЕЗ Луцького МВ спільно із колегами з обласного управління міліції задокументували злочинну діяльність доцента одного з волинських вузів.

«Викладач вимагав та отримав неправомірну вигоду за сприяння в успішній здачі іспитів та захисті курсових робіт», – повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Владислав Кривенда.

«Затримали зловмисника «на гарячому» при отриманні близько 3000 гривень. Всього у ході здійснення документування злочинної діяльності вказаної особи задокументовано 15 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди на загальну суму більше десяти тисяч гривень» - зазначив Кривенда.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Луцького МВ УМВС України у Волинській області. Вирішується питання про повідомлення викладачу підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення інших фактів злочинної діяльності викладача.