Посадовці Луцькради прогнозують збільшення бюджету міста завдяки децентралізації влади у 2015-му році, зокрема, говорять, що більше коштів лишатиметься від податків на прибуток.

Про це йшлося під час засідання Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва у конференц-залі департаменту «ЦНАП у місті Луцьку» сьогодні, 22-го грудня. Про це пише Інформаційне агенство Волинські новини.

«Минулого тижня в сесійній залі Верховної Ради України Парламент ухвалив концепцію плану дій Уряду й Кабміну. Вона передбачає децентралізацію, зокрема, передачу багатьох функцій на місцеві ради й додаткове фінансування. Окрім того, в новому законопроекті про бюджет планується десь 25% податку на прибуток лишати на місці. Натомість, зараз усі гроші йдуть з Луцька. Для нас це - великий показник й може збільшити бюджет на 20%», - розповідає заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Чиновник додав, що децентралізація буде передбачати й зменшення державних контролюючих органів та податкового навантаження на підприємців: будуть сплачувати 9 податків, замість сьогоднішніх 22-х.