Працівники комунального підприємства «Луцьктепло» таки «дотиснули» міського голову Миколу Романюка і домоглися звільнення директора Олександра Киричука. Принаймні це пообіцяв сьогодні міський голова під час зустрічі з колективом підприємства.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Олександр Киричук проігнорував сьогоднішнє зібрання трудового колективу і навіть видав розпорядження серед адмінпрацівників підприємства до 16.30 звільнити приміщення.

На противагу Киричуку міський голова таки прийшов на збори до тепловиків, як і обіцяв вчора під час засідання сесії. І прийшов навіть не сам, а в компанії заступника директора ДКП «Луцьктепло» депутата Луцькради Артура Василевського та свого заступника Тараса Яковлева.

Коли люди почали вимагати присутності директора підприємства Олександра Киричука на зборах, міський голова одразу ж йому зателефонував…але безрезультатно.

«Зараз за кілька хвилин директор приїде», - оптимістично переконував міський голова, хоча до кінця зборів пана Киричука ніхто так і не побачив.

Чергова обіцянка від мера трохи допомогла знизити градус напруги та пильність колективу, однак ненадовго.

Спочатку Микола Романюк почав захоплено розповідати про угоду, яку не так давно підприємство уклало із ЄБРР.

Емоційно розмірковував про те  наскільки важливим є цей проект і що величезну роль у підписанні договору відіграла Тетяна Казачек. Та ж сама заступник фінансового директора Тетяна Казачек, яку люди вимагали звільнити ще в травні.

«На сьогодні Казачек є найбільш дипломованим фахівцем», - відізвався Микола Романюк про одіозну Тетяну Казачек.

Та все ж така промова міського голови не надто захоплювала трудовий колектив і люди наввипередки почали розказувати про свої проблеми.

Хтось вимагав виплатити зарплату, яку працівники не отримують з жовтня, а колишня працівниця охорони Ірина Овчарова розповіла про те, що її обіцяли поновити на роботі, а згодом жінці відмовили.

«Коли в квітні почали реорганізовувати службу охорони  - мені запропонували написати заяву і пообіцяли взяти на сезонну роботу. Але коли я звернулася до директора підприємства знову, то мені прийшла відповідь, що немає вільних вакансій», - розповіла Ірина Овчарова.

Крім того, послухати обіцянки мера прийшла і ще одна мешканка Луцька Ольга Сидорук. Жінка не працює на ДКП «Луцьктепло», але запевняє, що у її квартирі немає ні опалення, ні гарячої води.

«У мене є 12 рішень судів! Я ходила до вас на прийом і ви мені обіцяли, що вода буде. Так де вона?», - дивувалася Ольга Сидорук.

Трудовий колектив підприємства був настільки зворушений історією жінки, що один із працівників розповів про те, як йому доводилося мало не зі сльозами на очах відрізати людям воду.

«Мене всі знають на підприємстві і я нічого не буду приховувати. Я та людина, у якої робота ходити і відрізати людям воду. Уявіть собі ситуацію – я з нашою службою безпеки приходжу в квартиру, там на ліжку лежить старенька бабуся, а по хаті ходить така сама старенька. І я мушу їй відрізати воду. В мене сльози на очах були і мені за таке стидно!».

Однак і це не стало для тепловиків найбільшим відкриттям вечора. Виявилося, що працівники ДКП «Луцьктепло» лише сьогодні під час зібрання познайомилися із заступником директора підприємства депутатом Луцькради Артуром Василевським, який увесь вечір сидів біля міського голови.

Коли ж Артур Василевський брався щось пояснювати людям – трудовий колектив викрикував йому «Ганьба!».

Скидалося на те, що люди готові йти до останнього і єдиною вимогою, яку ставили міському голові Миколі Романюку було звільнення директора Олександра Киричука.

Ба більше колектив ДКП «Луцьктепло» заявив, що не випустить пана мера Миколу Романюка з приміщення доти, доки він не прийме позитивне рішення на їхнє прохання.

Натомість міський голова довго тримав оборону і спочатку заявляв, що не буде звільняти Киричука з посади, а потім сказав, що просто відсторонить його від виконання обов’язків «до з’ясування обставин».

Привселюдних пояснень у мера щодо його впертої позиції просив і депутат Луцької міської ради Павло Данильчук:

«Миколо Ярославовичу, я не можу зрозуміти, чому ви так прикриваєте керівництво «Луцьктепла»? З весни триває цей конфлікт. Аналогічна ситуація і у «Водоканалі». Туди зайшло нове керівництво. Стоїть питання не в кредитах, а стоїть питання керівництва, погодьтеся. По Волинській області тут причетна група «Континіум», знаєте ви всі це прекрасно. То у Вас перед ними є зобов'язання. Вам і людям говорити щось незручно, але Ви так само маєте певні зобов'язання», - пояснив свої підозри з цього приводу Данильчук. 

Але люди ніяк не йшли на компроміс, а з залу постійно лунали вигуки «Ми вам не віримо!», «Рішення!», «Звільнення!».

Коли, здавалося, міcький голова втрачав контроль над ситуацією, він почав вести перемовини із головою ініціативної групи Володимиром Федотовим та депутатом міськради Павлом Данильчуком, який також прийшов на збори колективу ДКП «Луцьктепло».

Зрештою, міський голова заявив, що з 01 січня 2015 року Олександра Киричука буде звільнено з посади, а на місце нового директора підприємства буде прийнято ту людину, яку запропонують самі працівники підприємства.

І лише після цього люди почали розходитися по домівках, хоча й запевнили, що не дуже то й повірили міському голові, мовляв від нього можна багато чого очікувати, але не завжди того, що наобіцяв.