Як з власних джерел стало відомо інтернет-виданню «Під прицілом», з 16-го на 17 грудня цього року, приблизно о 01.30, під час інспектування прикордонної смуги працівниками відділу прикордонної служби «Рівне» на кордоні з Польщею державні межі України перетнули двоє нелегалів - громадяни республіки Молдова та Румунія.

«Туристи» пройшли залізничним мостом через річку Західний Буг.
Щоправда, тоді пильність проявили польські стражі кордону, які спіймали цих мігрантів і повернули назад в Україну.
Як встановило слідство, нелегальні мігранти обійшли службове приміщення, де несли службу прикордонники, та спокійно попрямували просто у Республіку Польща. Натомість патрульні з наряду під командуванням прапорщика Олександра Бабанця, який охороняв тоді межі України, замість того, щоб повідомити польським колегам про виявлене порушення, мовчки заробили сліди місця подолання кордону.
Вочевидь, сподіваючись, що й поляки їх не помітять. 

Інформацію про подвійне порушення державного кордону громадянами Румунії та Молдови нашому виданню підтвердив прес-офіцер Луцького прикордонного загону Олег Личковський.

«Ми підтверджуємо два порушення державного кордону, 17-го числа. Із польської сторони надійшла нформація про затримання ними двох громадян - одного громадянина Румунії та одного громадянина Молдови. Стосовно порушення державного кордону цими двома громадянами триває службове розслідування», - прокоментував цей випадок Олег Личковський.
Однак, навіть у випадку, якщо стражі державного кордону не знали про зловмисників, їх повинні притягнути до відповідальності за службову недбалість. За таке порушення роззявам може «світити» звільнення з роботи. Тим більше у нинішній час, коли Україна протистоїть зовнішньому агресорові, а вороги щомиті можуть проникнути на нашу територію через кордон. 
Втім, подейкують, що саме цей прапорщик Бабанець має всі шанси уникнути відповідальності, бо ніби то він має високих покровителів. І не де-небудь, а в обласному управлінні Служби безпеки України. Саме за нього, за нашою інформацією, зараз особливо клопочуться силовики перед керівнитвом Держприкордонслужби. 
Існує версія, що саме через цей інтерес СБУ намагається не допустити, аби винний службовець відповів за скоєне по закону. 
Зокрема, за відомою нам інформацією, зараз співробітники СБУ ніби то з усіх сил шукають вплив на керівництво прикордонного загону, аби Олександр Бабанець залишився при посаді. Люди, які нам це все розповіли, бояться розголошувати деталі цієї інформації, аби не нашкодити службовцям Держприкордонслужби. 
Ми шукаємо можливості зв'язатися з фігурантами цієї історії і даємо їм можливість розповісти власну версію подій.