У Луцьку у 2014 році відбулося зниження загальної інфекційної захворюваності. Про це йдеться в інформації, яку Волинському інформаційному порталу надали в управління охорони здоров’я Луцької міськради.

У довідці-звіті за 11 місяців 2014 року йдеться про те, що відбулося зниження загальної інфекційної захворюваності на 17,4%. Такі показники вдалося отримати великою мірою за рахунок зниження захворюваності на ГРВІ (на 17,1%) та інші інфекційні захворювання (на 27,6%).

Щодо гострих кишкових інфекцій, то їх зафіксували за звітний період 313 випадків. 88,8% це є діти віком до 17 років. Спалахів та харчових отруєнь в організованих колективах не зареєстровано. Серед встановлених збудників найбільшу частку складають ротавіруси – ріст у три рази (88 випадків).

Відмічається зниження захворюваності на сальмонельоз на 40,8%. Ймовірними факторами у більшості випадків поширення гострих кишкових інфекцій послужили страви домашнього виготовлення з порушеннями технологій приготування.

Також в інформації йдеться про те, що відмічається ріст захворюваності вірусним гепатитом А майже на 30%. Протягом 11 місяців зафіксували 44 випадки. Було уражено чотири дитсадочки та п’ять шкіл. А також зареєстровано шість сімейних вогнищ. Гострого вірусного гепатиту В у 2014 році було зареєстровано чотири випадки проти восьми у 2013-му. Випадків гострого вірусного гепатиту С торік зареєстровано не було. Проте відмічається ріст хронічного вірусного гепатиту С на 12,1%.

Залишається напруженою епідемічна ситуація, що стосується туберкульозу. Рівень захворюваності у 2014 році зріс на 16,8% (51 хворий на 100 тисяч населення). Відмічається значний ріст бактеріологічно підтверджених форм туберкульозу на 51,6%. Зареєстровано три випадки захворювання відкритою формою туберкульозу серед дітей до 17-ти років.