15 січня Міжвідомча комісія з надання статусу учасника бойових дій в зоні АТО надала статус учасника бойових дій прокурору Донецької області Миколі Франтовському та його першому заступнику Олександру Лівочці, - пише ТСН.

Крім нього такий же статус отримали ще 25 прокурорів Донецької обласної прокуратури, повідомив ТСН.ua Андрій Мамалига, голова Київської спілки учасників бойових дій в АТО та один з членів Міжвідомчої комісії.

«Одразу хочу засмутити наших воїнів, що героїчно боронять суверенітет та територіальну цілісність України на Донбасі – всі документи "вилизані" та в наявності: витяг з наказу Антитерористичного центру при СБУ про залучення вказаних осіб до антитерористичної операції також є», - повідомив Мамалига.

Натомість сумніви виникли в багатьох членів комісії, адже голосували двічі, бо перший раз рішення не було прийняте через брак голосів: «за» лише 9 членів комісії, 2 «проти» та 9 членів комісії «утрималося».

«Думаю, що слідом підуть прокурори Луганської області, судді Донецької та Луганської областей, працівники міліції, СБУ, МНС, КРСДМСДПСДПС… тощо, якщо їх не зупинити», - сказав член Міжвідомчої комісії.

Ось список «героїв»:

Франтовський М.М. – прокурор Донецької області;

Прокурори Донецької обласної прокуратури:

Лівочка О.В.

Мичко М.І.

Кіор О.В.

Майстренко С.О.

Руденко І.О.

Теліус В.В.

Савків А.М.

Оголь В.М.

Чекрижев А.В.

Зеленеко С.О.

Рад А.П.

Баранов А.М.

Надежденко С.В.

Шпорта Є.В.

Лазаренко Т.А.

Колесніков А.О.

Симонян Р.С.

Дуравкіна Н.М.

Щербак Д.М.

Шилов В.С.

Новацький В.Б.

Ігнатоля Д.В.

Тупікало Д.Ю.

Кравцов О.П.

Довідка: Франтовський Микола Михайлович 

Народився 15 грудня 1962 року у селищі Губник Гайсинського району Вінницької області.
У 1988 році закінчив Харківський юридичний інститут ім. Дзержинського.
З 1987 року працював стажистом на посаді старшого слідчого прокуратури міста Синельніково Дніпропетровської області.
З 1988 року старший слідчий прокуратури міста Синельніково Дніпропетровської області.
З 1990 року працював помічником секретаря народного депутата СРСР. З 1991 року прокурор відділу нагляду за слідством та дізнанням в органах внутрішніх справ прокуратури Дніпропетровської області.
З 1992 року заступник прокурора міста Синельніково Дніпропетровської області. У вересні 1993 року призначений прокурором Магдалинівського району Дніпропетровської області.
З березня 1996 року заступник начальника відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами по боротьбі з організованою злочинністю прокуратури Дніпропетровської області.
У 1997 році призначений на посаду начальника відділу нагляду за виконанням законів спецпідрозділами та іншими державними органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Дніпропетровської області.
З червня 2001 року по лютий 2005 року заступник прокурора Дніпропетровської області.
З лютого 2005 року по липень 2005 року заступник прокурора Донецької області – начальник управління підтримання державного обвинувачення в судах.
З лютого 2005 року по січень 2007 року прокурор Волинської області.
З 2007 року по 2011 рік прокурор Житомирської області.
З грудня 2011 по грудень 2012 року заступник начальника Головного управління підтримання державного обвинувачення в судах Генеральної прокуратури України.
З березня 2014 року прокурор Донецької області.
Має почесне звання «Заслуженого юриста України» у 2008 році, нагрудні знаки: «Почесний працівник прокуратури України» (2008 рік), «Подяку за довготривалу бездоганну службу в органах прокуратури» (2011 рік).