Міністерство освіти України офіційно підтвердило відмову від запровадження в школах і вишах обов'язкової виплати заробітної плати через рахунки у державних банках. Про це йдеться в листі Міносвіти, підписаним заступником міністра Олексієм Дніпровим, - пише ТСН.

Як йдеться в документі, виплата заробітної плати працівникам сфери освіти може проводиться виключно згідно з порядком, затвердженим постановою Кабнета міністрів України №318.

Постанова № 318 встановлює, що виплата заробітної плати працівникам державних і бюджетних підприємств і організацій, якими є установи сфери освіти, повинна проводитися за обов'язковою письмовою згодою працівника лише через уповноважені урядом установи банків, які визначаються на відкритому конкурсі.

На сьогодні, згідно з даними Міністерства фінансів, за результатами проведених конкурсів, право на обслуговування зарплатних рахунків і карток мають 72 українських банки, і кожна бюджетна організація має право самостійного вибору банку для виплати заробітної плати співробітникам.

Нагадаємо, у вересні минулого року протокольними рішеннями № 74 від 08.09.2014 р. і № 76 від 11.09.2014 р. Кабінет міністрів доручив керівникам державних органів і бюджетних організацій забезпечити перехід на обслуговування зарплатних проектів співробітників виключно у державні банки. Генеральна прокуратура України і Антимонопольний комітет офіційно визнали, що дані протокольні рішення Кабміну не відповідають чинному законодавству України, і, відповідно, не є обов'язковими для виконання на місцях.