Лишень вранці під час оперативної наради голова облдержадміністрації Володимир Гунчик висловив застереження щодо проведення 4-ї хвилі мобілізації, зокрема наголосив, аби дотичні до цієї справи особи не зловживали посадовими обов’язками й діяли відповідно до чинного законодавства, як в обідню пору стало відомо про надзвичайну подію у Нововолинську, - інформує прес-служба облдержадміністрації.

Тож сьогодні, 19 січня, працівники СБУ при спробі отримати хабара затримали працівника нововолинського міськвійськкомату. Нині проводять слідчі дії.

- Особливо наголошую, не повинно бути проявів корупції на місцях під час проведення четвертої хвилі мобілізації, – підкреслив Володимир Гунчик. – Я звертаюся до воєнкомів та лікарів: ваші дії – лише у відповідності з чинним законодавством. І без того на території всієї країни, особливо в царині інформаційної безпеки, йде хвиля дестабілізації ситуації. За інформацією СБУ, терористи та ті, хто ними керує, запланували здійснити ряд заходів, спрямованих на зрив мобілізації.

За даними інформаційного агентство Волинські Новини працівник Нововолинського райвійськкомату, вимагав гроші у місцевого мешканця за звільнення від військової служби.

Встановлено, що головний спеціаліст відділення комплектування Нововолинського райвійськкомату вимагав у мешканця Волинської області понад 9 тисяч гривень.

Згідно з вказаним фактом в УМВС у Волинській області зареєстрували кримінальне провадження за ч.3 ст. 368. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.