Вчора, 20 січня, відбулося засідання теркому профспілки. Питання: організація поїздки до Києва 28 січня на пікетування Кабінету Міністрів. ЦК профспілки надіслав рознарядку – і наші профкоми готують 4 автобуси для поїздки. Ще шість приїде із Львівської області – так кажуть тамтешні гірники.

На засідання теркому вдалося потрапити декільком членам ініціативної групи шахтарів; Анатолій Мухомеджанов, зокрема, у своїй репліці зазначив, що потрібно «воювати» на 2 фронти – щоб і в Києві біля Кабміну, і на місці – хоча б міжнародну трасу перекрити. Голова теркому Юрій Калістратов занервував: «Це ж яка відповідальність! Он минулого разу перекрили трасу – так Віктор Борисович казав, що там кури подохли…», – пише Нововолинський інформаційний портал.

Наприкінці засідання директор шахти № 1 Олександр Онопрієнко розповів про випадок на захисті програм шахт у Міністерстві: начебто один із шахтарів його образив своїми звинуваченнями. «Залізний» директор підготував заяву до Генпрокуратури й зрештою планує відсудити в шахтаря цілих 100 тисяч гривень. Депутат міськради Віктор Тарасенко порадив Онопрієнку трясти папірцями перед жінкою на кухні: мовляв, сьогодні в шахтарів - серйозніші питання, ніж образи, а шахтарі можуть при потребі й «винести» з директорського крісла. Як усе було - дивіться на відео:


Шахтарське питання будуть розглядати на «бюджетній» сесії міські депутати - якраз у день поїздки, 27 січня. А 28-го, подейкують, деякі спритні профкоми планують провести звітно-виборні конференції.

Перший заступник Міністра палива та енергетики Юрій Зюков анонсував селекторну нараду щодо «шахтарського питання»:

 

Шахтарські лозунги