Колишній перший заступник начальника УСБУ у Волинській області Ігор Бабінець, який свого часу потрапив до списку люстрованих, нині намагається поновитися на посаді через Волинський окружний адміністративний суд. Однак адвокат позивача Андрій Овчаров запевняє суд, що сам Закон «Про очищення влади» є недосконалим, а тому слід звернутися до Конституційного суду з прохання переглянути деякі норми закону.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2014 року ім’я першого заступника начальника Волинського управління СБУ Ігоря Бабінця з’явилося у списку люстрованих осіб.

І уже в середині листопада Волинський окружний адміністративний суд відкриває провадження за позовом Ігоря Бабінця до Служби безпеки України про поновлення на посаді.

Представник позивача Андрій Овчаров під час одного з судових засідання подав клопотання про зупинення провадження у справі та звернення до Верховного суду України.

«Ще 17 грудня 2014 року мною було подане клопотання про звернення до Верховного суду для вирішення питання стосовно внесення до Конституційного суду подання щодо конституційності Закону «Про очищення влади» та зупинення провадження. Є цілий перелік норм Конституції, які не відповідають Закону «Про очищення влади», тому мною було підготовано заяву про уточнення вищевказаного клопотання», - пояснив адвокат Андрій Овчаров.

Разом з тим і представник СБУ Віктор Вознюк зазначив, що у нього немає підстав заперечувати проти задоволення клопотання, а тому його слід задовольнити.

Виходячи з цього, колегія суддів Волинського окружного адміністративного суду під головуванням Сергія Костюкевича ухвалила клопотання про звернення до Верховного суду задовольнити, а провадження у справі закрити.