Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради стало відомо про організацію оповіщення військовозобов’язаних у Луцьку. Відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про військовий обов’язок та військову службу» та указу президента України «Про часткову мобілізацію» проводиться оповіщення військовозобов’язаних мешканців міста.

За словами начальника відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Ніни Бенесько, робота по оповіщенню військовозобов’язаних у місті проводиться однак, люди налякані війною, у багатьох випадках просто не відкривають двері. Тому, щоб ці факти засвідчити відповідними актами, рішенням виконкому міської ради буде створено групи для вручення повісток лучанам.

Групи будуть створені при житлово-експлуатаційних підприємствах, за участі їх працівників, представників Луцького об’єднаного військового комісаріату, міського виконкому, працівників УМВС України. Тож тепер працівники ЖКП та ОСББ розноситимуть повістки разом із військовими та міліцією.

Заступник міського голови Лариса Соколовська розповіла, що міська рада вирішила виготовити «пам’ятки» тим, хто отримуватиме повідомлення з військкоматів, у яких буде інформація про те, що на них дійсно чекатиме проведення військових навчань, про те, які речі потрібно брати з собою, та про відповідальність, що чекатиме на лучан які ухиляються від військової служби. Вона також пообіцяла, що ситуація з «першою хвилею призову», коли неекіпірованих бійців «відправили під Волноваху», більше не повториться.

Паралельно міська влада планує організувати для Української армії інформаційну підтримку у ЗМІ.