Експерти зазначають, що для Росії Маріуполь, де зосереджені порт та металургійні заводи, надважливий, бо стоїть на шляху сухопутного коридору до окупованого нею Криму, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Плацдарм для атаки на Маріуполь з'явився в кінці серпня минулого року. З російської території «Градами» накрили Новоазовськ. Після цього саме сили регулярної армії Росії  ввійшли на територію України колонами бронетехніки та піхотою.

Відтоді Маріуполь живе, як на пороховій діжці. Військовим і добровольцям укріплювати місто влітку допомагали  місцеві жителі. Жінки та  чоловіки власноруч копали окопи. Через серйозний спротив місцевого населення тут не вдалося розгойдати ситуацію. Бойовики обстрілювали села поблизу Маріуполя, влаштовували диверсії в місті, але відкрито Маріуполь не обстрілювали.

Вчора бойовики відкрили вогонь по житлових кварталах з шести установок «Град», чотири з них знищили українські військові. Ескалація наростає. Тим часом, українська розвідка фіксує, що під Маріуполь саме зараз стягують додаткові ворожі «Гради».

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ