Один із найвпливовіших дипломатичних діячів сьогодення, майстер європейської дипломатії – міністр закордонних справ ФРН, Франк-Вальтер Штайнмаєр, особисто написав листа своїм «колегам» - «юним дипломатам» з України, а саме: Марійці, Борису та Павлу Мовчанам, - повідомляють у прес-центрі «Дитячі мрії».

Нагадаємо, як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини діти уже тривалий час листуються зі світовими знаменитостями і отримують цікаві, часто особисті, відповіді від поважних людей.

У домашній колекції Мовчанів - сотні листів від найвпливовіших людей світу.

Впливовий державний діяч Німеччини був у захваті від отриманого листа, який надіслали йому українські дітлахи, а також від креативної оцінки його діяльності. «Насправді, я дуже вам вдячний» - йдеться у листі від міністра закордонних справ європейської держави. Більше того, Високий посадовець Німеччини зазначив: «Я також хотів би щиро порядкувати за почесне звання, яке ви присвоїли мені», - пише Проковель.

Нагадаємо, що цього року, творчі волиняни не тільки продовжили свою традицію, листуватися зі світовими знаменитостями, а й вирішили заохочувати тих, хто бореться за мир, справедливість і добробут людей, шляхом присвоєння їм почесних звань «Людина добра, свободи та світла».

Його поважність – міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр не поскупився і виявився щедрим на слово, адресоване «юним дипломатом». Тому Марійка, Борис та Павло з великим подивом і задоволенням зустріли неформальну відповідь, яку, зазвичай, в таких випадках доводиться отримувати, а справжній змістовний діалог з високопоставленим чиновником європейської держави.

Європейський дипломат висловив захоплення ініціативою «юних дипломатів» щодо щасливого майбутнього для всіх людей їхнім активним прагненням до мрій.

До слова, Франк-Вальтер Штайнмаєр додав: «Це також і мій досвід, що межа між добром і злом часто здається розмитою. Ось чому для мене дуже важливо тримати увагу на своїх ідеалах і орієнтуватися у своїх відносинах на відповідні моделі».

Насамкінець, він оцінив оцінити юну «дипломатичну діяльність» Марійки, Бориса та Павла і, у зв'язку з цим, висловив своє бачення майбутнього людей. «Ваша праця на благо цих великих ідеалів вселяє в мене надію, що у людей в Україні і у людей всієї Європи є шанс насолоджуватися майбутнім, яке, дійсно, більш щасливе, мирне і справедливіше».

Марійка, Борис та Павло Мовчани продовжують мріяти і наполегливо працювати, зокрема налагоджувати контакти зі світовими знаменитостями, політиками та дипломатами, згуртовуючи їхні зусилля у справах забезпечення миру на Землі, благополуччя кожної людини та умов щасливого дитинства у всьому світі.

 

 

P.S. Надаємо авторський варіант перекладу листа Міністра закордонних справ Німеччини: 

Я був у захваті, коли отримав Ваш люб'язний лист, в якому Ви висловили визнання моїй діяльності. 

Насправді, дуже вам вдячний! 

Я також хотів би щиро подякувати Вам за почесний титул, який ви присвоїли мені. 

Я дуже вражений Вашою ініціативою щодо щасливого майбутнього для всіх людей і вашим активним прагненням до своєї мрії. 

Це також мій досвід, що межа між добром і злом, часто, здається, розмитою. 

Ось чому для мене дуже важливо, щоб тримати увагу на своїх ідеалах і орієнтуватися у моїх відносинах на моделі. 

Ваша праця на благо цих великих ідеалів дає мені надію, що в людей в Україні і у людей всій Європі є шанс насолоджуватися майбутнім, яке, насправді, більш щасливе, мирне і справедливіше. 

Д-р Франк-Вальтер Штайнмаєр