«Є люди, про яких вже сьогодні можна знімати героїчні фільми, та писати книжки. Їх подвиги потрібно вносити до підручників з новітньої історії нашої держави», - так вважає підполковник Тарас Грень, представник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

Тарас Грень розповів про героїзм волинських вояків та повідомив, що нарешті вони, отримали не «ломаччя», а щойно відремонтовані та покращені танки українського виробництва, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Зокрема, він розповідає про одного із вояків. «Звичайного героя. Людину, яка гордо носить звання офіцера Збройних Сил України. Невисокого зросту, спокійний, з впевненими рухами і словами, командир танкового батальйону Валерій Дуріхін - бойовий офіцер. Своє бойове хрещення він прийняв 11 липня під Зеленопіллям, коли розпочалось широкомасштабне вторгнення російських найманців.

Підлеглі офіцера довго тримали оборону на ділянці кордону. Його танки були розвернуті в бік сепаратистів. До слова сказати, що бандити не одноразово атакували позиції комбата, та зіткнувшись з влучним вогнем українських військових, завжди відступали. Адже оборона була організована за всіма правилами — розбиті зони обстрілу, пристріляні орієнтири, вкопана та захищена бойова техніка.

Та було лише одне «але»... вся оборона була скерована в бік озвірілих від алкоголю та наркотиків сепаратистів, ніхто не чекав зрадливого удару в спину. Удару зі сторони держави, яка так голосно називала себе братерською. Однак зрада відбулась і в нам в спину, підступно з російського боку прилетіли важкі вибухові «подарунки» російських артилеристів.

- Наші танки були вкопані, - розповів офіцер. - Однак за четвертим разом, снаряди з російського боку точно накривали наші позиції.

Втративши дві бойові машини, танкісти змушені були відступити, адже відкривати вогонь по батареях, що вели обстріл з російської сторони, було неприпустимо. Після цього офіцер провів чимало боїв. Він, разом зі своїми екіпажами звільняв від сепаратистів українські міста і села.

Зараз комбат, разом зі своїми підлеглими, прийняв на озброєння щойно відремонтовані та покращені танки українського виробництва.

Це надзвичайно хороші і потужні машини, - зазначив він. - Я переконаний, що з їх допомогою ми не лише втримаємо наші теперішні позиції, але й повернемо Україні всі загарбані в нас території», - пише Тарас Грень.

Нагадаємо, повідомлялося, що командир танкового батальйону 14/51-ої бригади підполковник Валерій Дуріхін, попри тиск «зверху», відмовився прийняти несправні танки, аби не піддавати небезпеці життя бійців.

Ситуацію з несправною технікою одразу ж прокоментував радник президента.

Радник Президента Юрій Бірюков повідомив, що генерала, який був відповідальний за організацію передачі відремонтованої техніки у війська, звільнили.

До речі, син комбата, коли взнав про те, як воює його батько, відмовився від вступу в цивільний ВУЗ, а успішно склав іспити до Академії Сухопутних Військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Тепер він буде як його героїчний батько офіцером, командиром танкового підрозділу.