Волиняни незаконними рубками завдали збитків на суму понад мільйон гривень. Про це 26 січня під час підсумкової наради розповів начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Мазурик, - пише Волинський інформаційний портал.

За словами головного лісівника області, у 2014 році на порушників лісового законодавства склали 1 342 протоколи. Вони стосуються порушення правил пожежної безпеки, засмічення лісів, недотримання вимог збирання дикорослих грибів та ягід.

Проте найбільше порушень, понад тисячу випадків, допущено через незаконні рубки лісу місцевим населенням. Об’єми їх сягнули 465 кубічних метрів. Загальна сума збитків, завданих лісовому господарству, становить 1,35 мільйона гривень.

У добровільному порядку сплатили 980 тисяч гривень (73%). У правоохоронні органи для примусового стягнення збитків спрямували 40 справ на суму 370 тисяч гривень. У результаті відкрили шість кримінальних справ, 30 перебувають на розгляді.

Шкоди завдають і мисливці. Державна лісова та єгерська служба склала 190 протоколів на порушників правил полювання, вилучили 30 одиниць зброї.