Президент РФ Володимир Путін заявив, що українська армія - це натовський легіон, який переслідує не національні інтереси України, а має намір досягти геополітичних цілей стримування Росії, - пише інформаційне-агентство Росії ТАСС.

«Ми часто говоримо: українська армія, українська армія. Насправді, хто там воює? Там дійсно частково офіційні підрозділи Збройних сил, але значною мірою це так звані «добровольчі націоналістичні батальйони», - сказав Путін під час спілкування зі студентами Національного мінерально-сировинного університету «Горний» у Санкт-Петербурзі.

Він додав: «По суті, це вже не армія, це іноземний легіон, в даному випадку іноземний натовський легіон, який, звичайно, не переслідує цілей національних інтересів України. Там зовсім інші цілі, і пов'язані вони з досягненням геополітичних цілей стримування Росії, що абсолютно не збігається з національними інтересами українського народу».

Нагадаємо, що 26 січня уряд України прийняв рішення ввести режим підвищеної готовності на території всієї держави і режим надзвичайної ситуації на території Луганської та Донецької областей.