До уроків допризовної підготовки юнаків у школах залучатимуть учасників АТО, а вчителів ДПЮ хочуть залучити до розповсюдженя повісток.

Про це нам розповіли луцькі освітяни. Мовляв у п’ятницю 23 січня у ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 проходили збори викладачів ДПЮ з усіх навчальних закладів міста за участі представників військкомату. І ніби саме на цих зборах і йшлося про те, що до військового виховання луцької молоді будуть залучати учасників АТО.

Директор ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 Лариса Кучер телефоном прокоментувала нам цю інформацію.

Пані  Кучер запевняє, що для того, аби учасники АТО мали можливість викладати у школах -  вони повинні мати відповідну освіту.

«Я про таке ще не чула. Але тоді в цих людей має бути педагогічна освіта. Якщо у них немає педагогічної освіти, то ми не маємо права їх допустити викладати, це ж все таки діти. Хіба може десь запрошувати на уроки», - прокоментувала Лариса Кучер.

Крім того, на вищезгаданих зборах, як запевняють освітяни, обговорювали питання повісток. Ніби з початком 4-тої хвилі мобілізації луцькі вчителі будуть разом із працівникам військкомату розносити повістки.

Втім, директор ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 Лариса Кучер запевнила, що про такі нововведення знає лише зі ЗМІ, а на зборах проходили лише навчання для вчителів ДПЮ.

«Я не чула, щоб таке питання піднімали за зборах. Ініціатором зборів був військовий комісаріат міста Луцька і вони проводили навчання, як і за програмою допризовної підготовки для учнів 10-11 класів, силової підготовки і так далі. Тобто як вчити дітей на даному етапі. Я десь читала, що таке питання прийняли на засіданнях виконкому, але я не чула щоб це обговорювали у нас на зборах», - пояснила директор ЗОШ №22 Лариса Кучер.