Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська розповіла про стан мобілізації військовозобов’язаних у місті Луцьку. 4-та хвиля мобілізації триває в Луцьку трохи більше тижня, та супроводжується опором населення міста. Враховуючи події, які відбуваються на сході України, лучани не охоче приймають повістки військових комісаріатів.

На виконавчі органи Луцької міської ради покладені обов’язки по оповіщенню призовників. За рішенням останнього засідання міськвиконкому призначені робочі групи до складу яких входять працівники житлово-комунальних підприємств, військкоматів, міського управління внутрішніх справ, та представники міського відділу освіти, які викладають військову підготовку в школах.

Лариса Соколовська намагалась переконати присутніх в тому, що повістка зовсім означає, що завтра призовникам доведеться відправлятись у зону бойових дій. Вона розповіла, що мобілізація відбувається для того, щоб військовозобов’язані лучани пройшли медичну комісію, після чого, зі слів чиновниці, будуть складати відповідні списки і громадяни мають бути готовими до надзвичайних подій в разі необхідності.

«На сьогодні поки що не йде мова про те, що люди яких ми оповіщаємо прямо завтра вже від’їжджають... Має бути проведене двотижневе навчання на певних пунктах, і тоді тільки ці люди будуть готові до виконання своїх обов’язків.» - зауважила Лариса Соколовська.

Заступник Луцького міського голови звернулась до керівників структурних підрозділів міської ради та до ЗМІ з проханням сприяти мобілізації, та роз’яснювати в колективах, що, якщо додому прийшли візитери з повісткою, то це не означає, що , мовляв, треба «брати шанель і вперед». Це означає, що людина зобов’язана пройти медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

Якщо завдання поставлені законом України перед міською радою не будуть виконані, а повістки не зможуть вручити за адресами проживання, то міська влада буде вимушена звертатись до установ і організацій для того щоб вони здійснили самореєстрацію своїх працівників які є військовозобов’язаними.