На початку січня 2012 року викладач місцевого вишу Олег Савчук звернувся до Центру зайнятості, щоб зареєструватися безробітним. І з того часу чоловік одержував грошову допомогу. Однак, через 2 роки працівники Центру встановили, що Савчук їх обдурив, - про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Виявилося, що з вересня 2012 року до червня 2013 року він перебував у трудових відносинах із Луцьким національним технічним університетом.

Головуючий у справі Володимир Ковальчук: «Луцький міський центр зайнятості просить стягнути з Савчука Олега Анатолійовича в користь Луцького міського центру зайнятості 4828 гривень 76 копійок - кошти, які були отримані обманним шляхом».

Представник міського центру зайнятості Наталія Макарук стверджує, що ніхто з працівників установи не міг й подумати, що викладач університету може свідомо обманювати.

Однак, пізніше, правда таки виплила на поверхню. 

«Відповідач перебуваючи уже в трудових відносинах не мав права отримання допомоги по безробіттю, а тому допомога по безробіттю, з моменту працевлаштування у розмірі 4828,76 гривень отримана ним незаконно», - зазначила юристконсульт Луцького міського центру зайнятості Наталія Макарук.

Відповідач Олег Савчук свою думку з приводу цієї історії так і не висловив, бо зі слів головуючого судді, чоловік уже вдруге не прийшов на слухання. 

Вислухавши думку позивача Володимир Ковальчук прийняв таке рішення:

«Адміністративний позов задовольнити повність. Стягнути з Савчука Олега Анатолійовича на користь Луцького міського центру зайнятості кошти в сумі 4828, 76 гривень».

До слова, Олег Савчук відома на Волині людина, але незаконослухняна. 

Довідка: Савчук Олег Анатолійович – кандидат історичних наук, завідувач Сектором представництва Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, заступник голови Ради Інституту аналізу державної та регіональної політики. Історик, політолог, економіст, громадський діяч.