Правоохоронці почали практикувати новий спосіб залучення до адмінвідповідальності злісних порушників ПДР - по відзнятому фото- або відео факту, - пише Автоцентр.

Як пояснили в прес-службі Департаменту ДАІ, для цього людині, яка відзняла порушення ПДР, необхідно звернутися до підрозділу Державтоінспекції з відповідною заявою від свідка правопорушення та надати наявні докази. Якщо зафіксовані фото- або відеофакти порушення можуть об'єктивно засвідчити факт порушення і за ним можна встановити винуватця (номерний знак транспортного засобу добре читається) - у правоохоронців є повні підстави притягнути винуватця до відповідальності. Дані заходи вживаються працівниками ДАІ на підставі ст. 251 і 272 Кпап України.

У прес-службі ДДАІ розповіли, що подібним чином вже оштрафовано чимало порушників. Причому, один з випадків нещодавній - водія, який порушив ПДР в Києві, оштрафували аж у Запорізькій області. Зокрема, за наданим у ДАІ відеофакт порушення автоінспектори провели відповідне розслідування і розшукову роботу, в результаті чого водія позашляховика BMW, який на бульварі Дружби Народів розвернувся через дві суцільні смуги в щільному потоці руху транспорту, затримали на 593 км автодороги «Одеса - Мелітополь - Новоазовськ».

Водій автомобіля, переглянувши відеоматеріал, погодився з порушенням і працівники ДАІ притягнули його до відповідальності згідно ч. 1. ст. 122 Кпап України (Керування водієм транспортним засобом з порушенням вимог дорожніх знаків та розмітки ...), що передбачає штраф 255-340 грн.