Контррозвідка Служби безпеки України затримала на Харківщині групу диверсантів, які повинні були у формі українських військових вчинити збройний напад на підприємця на Донеччині та жорстоко розправитися з ним і його родиною.

Такі новини повідомляє прес-служба СБУ.

«В рамках посилення антитерористичних заходів у Харківському регіоні контррозвідка СБУ викрила та знешкодила диверсійну групу, яка спільно з терористами т.зв. «ДНР» готувала на замовлення російських спецслужб  збройну провокацію з метою дискредитувати сили АТО на підконтрольних українській владі територіях», - розповіли у відомстві.

Зокрема, було затримано трьох харківчан, які збиралися вчинити тяжкі злочини проти мирного населення на Донеччині, перевдягнувшись у форму українських військових, за завданням «кураторів» із «ДНР», які намагаються «відволікти увагу світової спільноти від злочинів російських терористичних підрозділів та дестабілізувати ситуацію у мирних містах».

Як стало відомо, диверсанти повинні були відправитися в місто Курахове Мар’їнського району Донецької області, де їм вже приготували зброю та військовий одяг з розпізнавальними знаками сил АТО. 

«Після цього зловмисники готувалися пограбувати місцевого підприємця, вчинити жорстоку розправу над ним та його родиною  - це повинно було стати темою чергових замовних сюжетів на російському телебаченні», - зазначили у відомстві.

Однак, співробітники СБУ запобігли реалізації даного злочину і затримали учасників диверсійної групи.

У затриманих було також вилучено два карабіни, гранати РГД-5 та велику кількість набоїв.