Після втручання прокуратури начальнику дільниці конвеєрного транспорту відокремленого підрозділу «Шахта Бужанська» ДП «Волиньвугілля» довелось виплатити усю шкоду, заподіяну підприємству. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Встановлено, що цей посадовець у період з листопада 2011 по червень 2013 року кілька разів вносив в офіційні документи завідомо неправдиві відомості щодо кількості відпрацьованих своїм підлеглим робочих змін.

Внаслідок цього працівнику було незаконно виплачено заробітну плату у розмірі близько 3 тисяч гривень. Окрім того, це призвело до зайвої сплати підприємством єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму близько 1,5 тис. гривень.

Відтак, аби відшкодувати шкоду, завдану підприємству, прокуратурою було пред’явлено позов в інтересах ДП.

Рішенням судів першої та апеляційної інстанцій вимоги прокуратури задоволено та зобов’язано стягнути із відповідача понад 4,3 тис. грн.. матеріальної шкоди підприємству.

Зауважимо, що минулоріч органами прокуратури Волині в інтересах ДП «Волиньвугілля» було пред’явлено 6 позовів на суму 915 тис. грн., 4 з них - судами задоволені, 2 - перебувають на розгляді.