Вчора о 21. 30 єгер ГО «МРК «Стохід Козацький» Юрій Козачук почув постріли із рушниць. Стріляли неподалік лісового масиву Кашівського лісництва ДП «Ковельське ЛГ», що знаходиться на території Велицької сільської ради, - пише Волинська газета.

Вочевидь, зібралася велика ватага, бо пролунало 12 пострілів. Мисливці о такій порі не плюють. Отож браконьєрська сходка!..

Природоохоронець одразу ж викликав міліцейський наряд, а сам поїхав до місця, де стріляли. Невдовзі побачив джип із польськими номерами. Єгер підійшов до одного із присутніх, представився і попросив пред’явити документи, заодно й пояснити, що тут робить компанія.

– Судячи з усього їх було четверо, – каже голова громадської організації «Стохід Козацький» Микола Гетьманчук. – На зауваги єгеря чоловік відреагував зухвальством, заперечував будь-яку причетність до пострілів, не збирався й пояснювати, що вони тут роблять серед ночі. Відтак чоловіки спішно ретирувалися.

Невдовзі прибула підмога. Разом з правоохоронцями єгер знайшов три вбиті кабанці. Пройшовшись слідами непроханих гостей, виявили ще п’ять закривавлених лігвищ, де, очевидно, стікали кров’ю вбиті іклані.

– Швидше всього ці браконьєри розбійничали в мисливських угіддях не вперше і не одну годину, – припускає Микола Гетьманчук. – Судячи із закривавлених лігвищ, вони знищили цілий виводок диких свиней, чим завдали значної школи мисливським угіддям. Зараз проводиться слідство, винні будуть, є надія, знайдені і покарані.

– У час, коли патріоти змагаються на Сході за нашу незалежність, дехто відкрито браконьєрничає на Заході України, створюючи додаткові зони напруги, – мовить головний спеціаліст відділу охорони і захисту лісу та мисливського господарства ВОУЛМГ Руслан Люшук. – Це неприховане варварство, прямий виклик правоохоронцям. У час фактичної війни покарання такого беззаконня має бути значно суворішим. Зброя і ніч – для справжнього мисливця поняття несумісні, адже, як свідчить статистика, нічні стрільби часто призводять і до людських втрат. А відстріл такої великої кількості дичини на території нашої області і взагалі безпрецедентний.

Зараз ковельські пінкертони проводять слідчі дії. Куди і до яких мажорів приведе слід – у Велицьк, Поповичі чи до Ковеля – буде відомо вже у найближчий час.