Луцькі обранці під час засідання 69-тої сесії міської ради звернулись до прокурора міста Луцька Андрія Кучера, який звітував про діяльність прокуратури. Основні питання поставлені новому Луцькому прокурору переважно стосувались переслідувань правоохоронними органами активістів Євромайдану.

Як виявилось, незавершених проваджень проти осіб, які чинили тиск на активістів, у Луцькій міській прокуратурі немає. Тож і випадків свідомого затягування відповідних кримінальних справ не виявилось.

Тоді депутати звернулись до Луцького Прокурора з проханням передати деякі побажання громади міста прокурору Волині Вадіму Максимову.

Секретар міськради Сергій Григоренко запропонував правоохоронцям провести самолюстацію, та скорочення або звільнення працівників обласної прокуратури, які чинили тиск на активістів. Зокрема він згадав працівника обласної прокуратури Вадима Приймачка.

«Хай тих негідників в прокурорських пагонах звільнять! Це кілька чоловік. Отой високий чорнявий прізвище забув… Приймачок! Отой негідник і падлюка чистейшої води, я йому це казав в обличчя, який безпосередньо в суді ходив і робив справи проти учасників Євромайдану» - зауважив Сергій Григоренко.

Депутат Павло Данильчук згадав про людей, які віддали своє життя під час подій Майдану, та продовжують проливати кров на сході за кращу владу, яка сьогодні не змінилась. Данильчук наголосив на тому, що «ті самі корупціонери та бандити сидять на тих самих місцях».

«Жодної кримінальної справи та реального затримання! Ті самі посадовці! Ті самі судді! Ті самі правоохоронці, в лапках!.. Звіти є загальними. Робота робиться, але конкретики немає, починаючи від головного прокурора Яреми», - вкотре наголосив Данильчук.

Тож він закликав прокурора міста Луцька починати щось робити.

Богдан Шиба згадав екс-начальника Волинського УМВС генерала Олександра Терещука, який залякував активістів майдану обіцянками позбавлення волі на 7 років. Тож депутат задав риторичне питання про те, чи це є нормально, що Терещук сьогодні керує Київською міліцією, замість того щоб нести відповідальність за свої дії.

«Одним словом дайте відповідь, чи це так має бути, чи це ганьба», - попросив Богдан Шиба.

Андрій Кучер ухилився від прямої відповіді, мотивуючи це тим, що не знайомий з Олександром Терещуком.