Більше тижня в Україні триває четверта хвиля мобілізації, перший етап якої завершиться 16 березня. Протягом цього періоду на Волині планують призвати 1300 військовозобов’язаних. Сьогодні, 28 січня, перших 40 мобілізованих із Луцька та Луцького району відправили до навчального центру, що в селі Старичі Львівської області, - пише ВОДТРК.

Серед них - 30 військовозобов’язаних солдатсько-старшинського складу і 10 офіцерів запасу. Загалом, за словами виконувача обов’язків військового комісара Луцького об’єднаного військового комісаріату Василя Худика, з 28 січня до 1 лютого до навчальних центрів планують відправити 232 військовозобов’язаних.

«Попередньо 20 днів вони будуть проходити злагодження у складі підрозділів у пункті дислокації навчального центру. Наступних 20 днів будуть проходити бойове злагодження на військових полігонах. Через 40-45 днів попередньо за заявками командирів військових частин, а також плану розподілу, що є у Генеральному штабі, військовозобов’язані будуть розподілені до бойових військових частин. Вони будуть розподілені відповідно до військової спеціальності, яку набули під час проходження строкової військової служби», – повідомив він.