Гучними заявами та масштабними будівництвами українцям запам’яталася головна футбольна подія Євро-2012. Однак гірке відлуння головної футбольної події країни прослідковується на Волині і досі.

Зокрема, 30-мільйонні борги Служби автомобільних доріг Волинської області за будівництво відрізка траси сполученням Київ-Ковель-Устилуг.

У вересні 2014 року Господарський суд Волинської області задовольнив позов «Броварського шляхово-будівельного управління №50», про стягнення з Волинської САД понад 30-ти мільйонів гривень за виконані роботи.

Волинська служба автомобільних доріг намагалася оскаржити рішення Волинського господарського суду, проте безрезультатно.

Тепер же представники Волинської САД просять суд хоча б розстрочити виконання рішення, так як на виплату усієї суми боргу просто немає коштів, а рахунки служби нині просто заблоковані.

«Рахунки Служби автомобільних доріг зараз заблоковані, а це потягнуло за собою ще ряд проблем. Цими діями було зупинено всю зимову експлуатацію доріг Волинської області. Зокрема, у зв’язку з ненаходженням коштів до основного нашого підрядчика Волинського облавтодору у Волинській області не проводиться належним чином чищення, посипання, встановлення дорожніх знаків. Окрім того блокування рахунків може призвести до невиплати заробітної плати», - пояснив суду юрист Волинської САД Руслан Пилипчук.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг з будівництва  Ншан Антонян додав, що основна проблема полягає в тому, що фінансування проводилося за кошти держбюджету, головним розпорядником виступає Укравтодор, а гроші на рахунки Волинської САД не надійшли і досі.

«Нам нічого не заплатили і змусили надати до Києва акти виконаних робіт. Розпорядником коштів є Укравтодор. Укравтодор бере кредити під державну гарантію в світових банках. Кредит взятий ще у 2013 році, але кошти ще досі не надійшли, а ми виходить, що без вини винні. І вони знають про суд, тому що їм паралельно направляють заяви», - пояснив Ншан Антонян.

Уже після засідання Ншан Антонян зауважив, що службі автодоріг постійно обіцяють виплатити кошти, однак все завершується лише обіцянками.

Зауважимо, що у вересні 2013 року вищезгаданий відрізок траси Київ-Ковель-Устилуг відкривав сам екс-прем’єр-міністр Украйни Микола Азаров. Автодоровці ж подейкують, що він і тоді пообіцяв, що кошти неодмінно перерахують.

Втім, станом на кінець січня уже 2015 року з багатомільйонної суми боргу не сплачено ні копійки.

«Ви служба, ви замовляєте роботи, а платимо ми. Ви ставите підписи і відповідаєте теж ви», - резюмував після судового засідання юрист САД Руслан Пилипчук.