Під час прийняття бюджету міста Луцьк, депутати фракції «Новий Луцьк» найактивніше намагались зробити все, аби зменшити податковий тиск на громаду міста. Зокрема депутат Петро Савчук запропонував ввести низку змін з метою зниження податкових ставок.

Депутат запропонував збільшити розмір приватної житлової нерухомості, що не буде оподатковуватись, зі 120-ти кв. м. до 180-ти кв. м. Проте, обранці не підтримали таку пропозицію.

Петро Савчук також просив не оподатковувати приватні гаражі та гаражні кооперативи, але також не знайшов підтримки серед колег.

Разом з тим, він запропонував зменшити ставку оподаткування житлової площі багатоквартирних будинків з 2% від мінімальної заробітної плати до 1,5%. Однак депутати не підтримали і цю пропозицію.Тож жодна пропозиція депутата Петра Савчука не була підтримана.

Ще один депутат, фракції «Новий Луцьк» Ігор Поліщук висловив своє занепокоєння акцизним податком на паливо. На його думку 5% податковий збір з продажу пального призведе до чергового подорожчання, адже пальне використовується для перевезення товарів, та відповідно є одним з факторів які впливають на формування ціни.

«Дуже шкода, що Уряд і Верховна Рада поставила нас в таке становище, коли прийняли закон, який ми мусили продублювати. Я погоджуюся що дійсно можна ввести такий акциз на алкогольні вироби, на пиво, на тютюнові вироби. Але вводити такий акциз на паливо, я вважаю, що це не на часі… Це знову ж таки подорожчання того самого бензину в межах гривні, відповідно все, що перевозиться завдяки автомобільному транспорту, який працює на паливі, знову ж буде дорожчати. Знову черговий удар по нашим громадянам», - наголосив Ігор Поліщук.

За його словами держава забрала 15% податкового збору на алкогольні і тютюнові вироби, та паливо-мастильні матеріали, це приблизно 60 мільйонів. Натомість, під виглядом децентралізації - дали право стягувати акциз у вигляді 5%.

Петро Савчук саркастично зауважив, що рішення оподатковувати вітчизняного виробника ставкою 20% а товари перекупників - 10% є прекрасною мотивацією займатись виробництвом у Луцьку. Він додав, що подібні рішення є ганьбою, та висловив бажання, щоб міським депутатам більш не приносили подібні рішення кабінету міністрів України.