В луцьких дитсадках уже зо два тижні не завозять молока. Така ситуація буде щонайменше до 9-того лютого.

Таку інформацію підтвердив начальник Управління освіти і науки Луцької міської ради Олег Гребенюк.

До редакції інтернет-видання «Під прицілом» звернулися молоді мами, які стурбовані тим, що ось уже два тижні їхні діти не їдять у садочку молочних продуктів. Тож ми вирішили з’ясувати у головного освітянина міста у чому ж проблема.

Виявляється, що після проведення державних закупівель на молочні продукти одна з фірм, яка брала участь у тендері, однак не виграла, оскаржила результати торгів до Антимонопольного комітету.

«Яких саме молочних продуктів немає? Не всіх. Мається на увазі лише молока. Це пов’язано із процедурою проведення тендеру. В даний момент поступила скарга від одного із учасників тендеру, тому поставка продукції у стані призупинення до моменту завершення перевірки Антимонопольним комітетом у лютому місяці. Ну…вони програли тендер і проводиться перевірка. А ми не маємо права (здійснювати поставку молока, - ред.), тому що це порушення Закону», - пояснив Олег Гребенюк.

З Вісника державних закупівель вбачається, що оскаржує результати тендерів приватне підприємство «Торговий дім «Тиверія».

Зауважимо, що ПП «ТД «Тиверія» вже виграло тендер на поставку сметани.

 

 

Втім оскаржує торги стосовно закупівель, у якій переможцями стали ТзОВ «Радивилівмолоко» та ТзОВ «Торгпродгруп».

 

 

Нагадаємо, що ще під час сесії Волинської обласної ради депутат Андрій Турак наголосив на тому, що державні закупівлі молокопродуктів до волинських дитсадків та шкіл проводяться з численними порушеннями.

Отож через бізнесові забаганки та бажання заробити маленькі лучани будуть позбавленні молока щонайменше ще на два тижні.