На квартирному обліку перебуває 932 сім’ї волинян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, у тому числі 280 сімей інвалідів-чорнобильців.

Про це під час брифінгу у департаменті соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації, повідомила заступник директора департаменту соціальної політики Волинської ОДА Оксана Гобод, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

З її слів, із 280 сімей інвалідів-чорнобильців 28 таких, у складі яких є діти-інваліди, і їх інвалідність пов’язана саме з наслідками чорнобильської катастрофи.

Так, для забезпечення житлом постраждалих осіб області необхідно майже 305 мільйонів гривень.

Загалом, протягом останніх 5 років на Волині за кошти з державного бюджету забезпечили житлом 55 постраждалих від катастрофи на ЧАЕС сімей. У тому числі, 28 сімей, у складі яких є постраждалі, віднесені до категорії 1. Із них 2 учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 8 сімей у складі яких виховуються діти, які стали інвалідами внаслідок аварії у Чорнобилі, та 19 сімей, які переселилися з радіоактивно забрудненої території. Останнім відшкодували кошти за самостійно придбане або збудоване житло.