Розпочались суди по поверненню майна КТ «Львівська жінка». Третє судове засідання у цій справі відбулося вчора, 29 січня, у Нововолинському міському суді.

Через майже чотири роки поневірянь, відмовок, відписок і принижень власника цього засобу масової інформації, Ігоря Желізка, приватне підприємство якого, не без участі державних судових виконавців і невідомого поки-що замовника, було захоплене у 2011 році, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зазначимо, в ніч із 16 на 17 травня 2010 року в Нововолинську невідомі напали і нанесли 15 ударів ножем засновнику і директора філії ПП «Радіоорганізація «Львівська жінка»» 50-річному Ігорю Желізку.

Таким чином, конкуруюча приватна організація такого самого профілю, яку спочатку очолював родич міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова, а тепер особа, котру мешканці міста теж вважають максимально наближеною до найвищого місцевого посадовця, стала монополістом по наданню подібних послуг.

Перед рейдерським, як вбачається, викраденням ПП «Радіоорганізація Кабельне Телебачення «Львівська жінка» у Нововолинську Волинської області, на її власника, Ігоря Желізка, кілерами було скоєно замах на вбивство.

Чоловік отримав 15 ножових поранень, переніс декілька операцій і дивом вижив. Та не здався.

Замовника замаху не встановили.

Приміщення було продане підприємцю, депутату міської ради Ю. Клімовичу, а майно, обладнання і устаткування (зі слів І.Желізка) було розкрадене.

Завдані збитки власник оцінює у суму, що становить близько 60 мільйонів гривень. У позові, поданому до Нововолинського міського суду, позивач вимагає скасування результатів конкурсу проведеного міською радою по продажу цілісного майнового комплексу РО КТ «Львівська жінка» по проспекту Перемоги, 2А під виглядом приватизації комунального майна громади.

Окрім того, має претензії до нинішнього власника вбудованого приміщення Ю.Клімовича як третьої особи, що не заявляє самостійних вимог у суді і збагатився на певну суму.

На судовому засідання були присутні завідквач правовим відділом міськвиконкому Л.Попова, представник планово-економічного відділу міської ради, юрист ЖКО І.Васильчук. Інтереси Ю.Клімовича захищав адвокат С.Сафулько (молодший) із луцької приватної юридичної фірми «Конфідент». Головуючий на засіданнях – суддя О.Г. Галушка.

Судове засідання розпочалось в 10-30, закінчилось о 18-00. Наступне – 16 лютого о 11 годині.