Засновник благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця приїхав на Волинь, аби прозвітувати про роботу фонду за період 2014 року, розказати про напрацювання та плани роботи на 2015 рік.

Під час брифінгу Ігор Палиця зазначив, що, незважаючи на те, що минулий рік був складний як для усієї країни, так і для Луцька зокрема – команда фонду намагалася максимально ефективно та оперативно вирішити проблеми лучан. Це стосувалося як соціальних потреб мешканців Луцька, так і посильної допомоги учасникам АТО та їх сім’ям.

«Ми і надалі будемо інвестувати гроші в місто, навіть попри те, що і я не став Народним депутатом, і керівник фонду не став Нардепом, але наша робота буде продовжуватися у тому ж темпі, а то і краще. Мені робота фонду сподобалася, працювали над багатьма програмами. На жаль, одна з програм додалася у зв’язку з подіями на території Україні – це допомога військовим і їх сім’ям. Мені дуже приємно, що фонд швидко зреагував і ми змогли частину коштів одразу ж направити на цю програму. Все дуже чітко контролювали, а контроль – це те, що я вимагаю завжди від своїх підлеглих. І ми робили усе, щоб це не були якісь піарні речі чи просто викидання грошей, а щоб гроші доходили до останнього. В минулому році фонд витратив на всі цільові програми більше 34 мільйонів гривень, сума велика, але ми знайшли кошти і знайшли багато бажаючих допомогти», - запевнив співвітчизників Ігор Палиця.

Фонд працюватиме, як і працював не через те, що хтось був депутатом, - розповів його засновник. Ігор Палиця каже, що і він, і його команда отримують моральне задоволення від роботи. Кошти йдуть на потреби лучан, і благодійник допомагатиме стільки, скільки вистачить фінансових можливостей і завзятості у працівників фонду. Ігор Палиця закликав небайдужих містян долучатися, не стільки у фінансових питаннях, скільки у хороших ідеях.

«А я зі своєї сторони готовий допомогти всім», - прозвітував засновник фонду Ігор Палиця.

Єдиною проблемою фонду його засновник Ігор Палиця вважає недофінансування, однак має на увазі не недоліки у роботі фонду, а те, що у 2014 році фонд мав багато цільових програм і напрямків роботи. Втім, Ігор Палиця запевнив, що на 2015 рік фонд буде працювати ще масштабніше.

«Ми не допомагаємо бізнесменам і комерсантам. Ми допомагаємо лікарням, молоді, спорту, людям, які потребують допомоги. Тому я не буду давати «вудку», я буду зразу давати «рибку», - додав Ігор Палиця.

Попри те, що з 6 травня 2014 року Ігор Палиця обіймає пост голови Одеської облдержадміністрації, засновник благодійного фонду «Новий Луцьк» наголосив на тому, що велику увагу приділятиме і наступним виборам міського голови Луцька, хоча з кандидатом ще не визначився. Єдине, у чому запевнив Ігор Палиця, – він дуже розчарований роботою нинішнього мера міста Миколи Романюка.

«В нас є депутатська група в Луцькій міській раді, поки що вона маленька, але я сподіваюся, що восени вона буде набагато більшою. Щодо виборів – ми будемо підтримувати людей, які спеціалісти, які не будуть розбазарювати міські землі, і які нарешті повернуть ринок у комунальну власність. Це те, за що я виступав ще коли був депутатом. І сьогодні я вважаю, що місто недоотримує 30 мільйонів гривень до бюджету тільки через те, що комунальний ринок знаходиться в руках коопспілки. Я не розумію, що це відбувається. Я не знаю, кого буду підтримувати кандидатами в мери міста, але точно не Миколу Ярославовича. Я дуже розчарований його роботою. А хто буде – ще багато часу, можливо з’являться нові люди, які для лучан стануть дійсно тою людиною, на кого вони будуть сподіватися і не даремно».

Користуючись нагодою журналісти поцікавилися – що б зробив для міста Ігор Палиця будучи головою міськради.

«Перш за все я почав би з доріг – це не тільки дорожнє покриття, а і освітлення, і біля під’їздів, і біля садочків і шкіл. Починається місто з цього. В першу чергу мають бути якісні дороги, освітлені тротуари, після цього мають бути якісні під’їзди та ліфти. Це основа, це скелет. А далі вже, треба вирішувати ситуацію і з садочками, і зі школами. Крім того, я продумав би систему грантових доплат вчителям, лікарям, працівникам міліції. Для того, щоб самі кращі отримували зарплату гідну, тому що сьогодні той рівень зарплат який є, ну не спонукає він людей працювати».

Окрім цього, засновник благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця має плани «почистити» Луцьк.

«Якщо нам вдасться прийняти участь в засіданнях нової міської ради – ми зможемо перевести Луцьк на екологічно чистий електротранспорт. Є вже багато пропозицій на постачання нових тролейбусів, не двадцятирічних, а нових тролейбусів по гарних цінах. Але для цього треба, щоб працювала міська рада, щоб всі разом взялися і почистили місто від старих маршруток, які травмують людей. Тому всі мають працювати, і мерія також», - пояснив Ігор Палиця.

Наприкінці зустрічі Ігор Палиця запевнив усіх, що він задоволений роботою фонду і приїзд до рідного Луцька став для нього хорошим стимулом працювати на благо міста ще інтенсивніше.

«Хочу сказати, що я ніколи не заробляв на бюджеті і не брав хабарів. А те, що я витрачаю, - це моє чесно зароблене, яке я міг би і не витрачати. Проте я буду витрачати і надалі, і, дякую роботі фонду, хоча вони мене «розкручують» на ще більші витрати, і з кожним роком ця сума росте, але я отримую від цього задоволення», - резюмував засновник благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.