Чемпіонат України з вільної боротьби серед спортсменів до 23-ох років відбувається у Броварах 28-30 січня. У змаганнях беруть участь 22 обласні команди. Усі сутички між дівчатами вже завершилися, і можна підбивати перші підсумки. До когорти найсильніших борчинь держави увійшли і волинянки, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

З восьми комплектів нагород у дівчат волинянки взяли три «золота». У ваговій категорії до 53 кг золоту нагороду здобула Лілія Горішна (на фото), перемігши у фіналі 10:0 львів’янку Христину Березу.

Іваничанки Катерина Жидачевська (в/к 55 кг) та Оксана Гергель (в/к 60 кг) теж були найсильнішими у своїй вазі. Жидачевька на туше 4:0 у фіналі здолала представницю Херсонщини Ілону Прокопевнюк. Нагадаємо, Катерина нещодавно тріумфувала на турнірі у Литві. Герегель не менш впевнено перемогла 10:0 теж іваничанку Вікторію Лукинську.

Цікаво що й в «бронза» категорії 60 кг взяла теж спортсменка з Іванич. Третьою стала Наталія Мазур. У спорт місцевих спортсменок привів Заслужений тренер України Іван Палій. Ще одна волинянка стала бронзовою призеркою у вазі 69 кілограмів.

«Дівчата – молодці! Ми ні секунди не сумнівалися, що волинські борчині покажуть високі результати. Дівчата виграли на рівні. Горішна чисто і технічно пройшла всіх, як і Жидачевська. Оксана Гергель не дала жодного шансу суперницям, - розповідає Заслужений тренер України Анатолій Мілєхін. - Ті, хто зайняв перші місця, перемогли технічно з різницею 10 балів чи на туше поклали. Дівчата наші завжди потрапляють в п’ятірку кращих команд України».

Зазначимо, Чемпіонат України є відбірковим до молодіжного Чемпіонату Європи, який відбудеться в березні у польському місті Валбжих. Туди відібрали і трьох волинянок – Горішну, Жидачевську та Гергель. Але українська «молодіжка» має проблеми з фінансуванням.

«Всі переможці делегуються на Чемпіонат Європи у Польщу. А Київ не фінансує, будемо самі шукати гроші. Так, що нам ці медалі, в буквальному значенні, дуже дорогі. Добре, що в Польщу, це не дуже далеко їхати».

Волинські чоловіки поки що не завоювали жодної медалі, але час ще є.