Найбільш складна ситуація в зоні АТО на Донбасі зберігається на Дебальцевському плацдармі. У районі Єнакієво та Вуглегірська російсько-терористичні війська продовжують перекидати підкріплення для своєї тактичної групи, яка веде запеклі бої як у самому Вуглегірську, так і південніше нього.

Про це повідомив керівник групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук, - пише ТСН.

Відзначено проходження в район Вуглегірська конвою постачання через Єнакієве (до 15 одиниць критого вантажного транспорту, у супроводі бронегрупи з трьома БМП-2). Також зафіксована перекидання через Красний Луч у район Вуглегірська чергової партії бронетехніки противника (вісім танків і 14 одиниць БМП і БТР).

Дії тактичної групи терористів, що діє в районі Вуглегірська, підтримує артилерійська група (25 одиниць ствольної артилерії і вісім установок РСЗВ). Крім того, підтримку здійснюють артилерійські підрозділи бойовиків, що діють з околиць Макіївки і Єнакієвого.

На лівому фланзі, у районі Чорнухиного та Новогригорівки, також відзначається активізація сил терористів. У цьому районі діє тактична група російсько-терористичних військ, що включає доукомплектовані підрозділи, що раніше брали участі в боях в районі Троїцького і Санжарівки (всього до 350 осіб, 12 танків і близько 25 ББМ - головним чином БМП-2 і БТР-80). Ця тактична група діє на досить вузькій ділянці вздовж траси Алчевськ-Дебальцеве, прагнучи завдати сконцентрований удар по позиціях українських військ. Дії тактичної групи підтримує артилерія з позицій південно-західніше Брянки, яка намагається також вести вогневий контроль траси М03 - Е40.

Відзначається зосередження російсько-терористичних військ ще на одній ділянці плацдарму - в районі Фащіївки та Нікішиного. Тут діє формування противника, що складається в основному з так званих «козаків» (всього до 600 осіб, мають кілька мінометних батарей і до 15 ББМ). Формування розтягнуто по обидва боки траси на Красний Луч дрібними підрозділами по 15-20 осіб і «зображує» фронтальний наступ на плацдарм.

Бойовики з так званих «козацьких» формувань, які раніше зазнали серйозних втрат на Дебальцевському плацдармі, висловлюють крайнє невдоволення російським командуванням. Зокрема, терористи звинувачують російських офіцерів, які командували «операцією», у тому, що ті погнали загони бойовиків на штурм позицій українських військ без належної підтримки артилерії і бронетехніки, «на забій». У результаті багато підрозділів терористів були розбиті. Наприклад, із загону «козаків» із Антрациту, який брав участь у штурмі, із 80 осіб на вихідні позиції повернувся 21 бойовик.