В обласний центр зайнятості Волині впродовж 2014-го року звернулися за допомогою із працевлаштування 465 внутрішньо переміщених осіб. Майже третина з них уже працевлаштовані.

Про це йшлося під час прес-конференції на тему: «Ризики ринку праці та пріоритети роботи обласної служби зайнятості» 30 січня в приміщення центру зайнятості, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як повідомляють у центрі зайнятості, торік на Волинь переїхала 1561 родина переселенців, а це 2975 осіб. З них у центр зайнятості звернулися 465 осіб. Вдалося знайти роботу для 120 внутрішніх переселенців.

Появу нової категорії людей, які шукають роботу - внутрішньо переміщених осіб із зони АТО, - називають у центрі зайнятості ризиком ринку праці на Волині.

Нагадаємо, щодо переселенців, то в обласному центрі зайнятості відбулася плутанина із біженцями. Зокрема йшлося про те, що керівник організації давала різні офіційні дані щодо кількості людей зі сходу України, які стали у них на облік.

Також ценрт зайнятості звітує, що в 2014-му році мобілізували 158 чоловіків із числа безробітних.

Щодо мобілізованих, то раніше інформували, що волинянам-учасникам АТО складно повернутися на виробництво, мовляв втрачають кваліфікаю й потрібно їх знову навчати.