Вуглегірськ був зданий через неякісну взаємодію батальйонів під час штурму населеного пункту і не вчасно прибулого підкріплення. Генштабу кілька днів доповідалися відомості, які не зовсім відповідали дійсності. Про це під час бесіди з відомим автогонщиком і волонтером Олексієм Мочановим розповіли командир спецроти «Світязь» Олександр Фацевич і боєць Михайло Мазаєв, новину передає «Преса України».

У процесі розмови бійці розповіли, що на сьогоднішній день місто Вуглегірськ не контролюється силовиками. Межа контролю проходить по дорозі Вуглегірськ-Дебальцеве.

«Три дні тому інформація про те, що півміста належить нам, було завдяки 13-му територіальному батальйону і нам. Окремий територіальний батальйон перебував у напрямку міста Єнакієве і тримав там пост, який пізніше був зданий. А ми тримали інтернат та Будинок культури, але у нас не вистачало людей. Ми зайняли Будинок культури тому, що знали, що йде підмога, але підмога не дійшла. Тому сенсу тримати далі Будинок культури - не було, нас би просто задавили б», - розповів командир «Світязя».

Згідно з розповіддю командира, бійці батальйону «Світязь» тримали південну околицю міста до приходу «кондратьєвської колони з технікою та особовим складом».

У процесі розмови Олександр Фацевич зазначив, що через неякісну взаємодію між батальйонами, бійці не зрозуміли, хто конкретно повинен був прийти на допомогу «Світязю».