У Міністерстві оборони України пояснили, що організаційні зміни в батальйоні оборони «Айдар» жодним чином не стосуються особового складу підрозділу, а ті люди, що видавали себе за бійців «Айдара» під час пікету будівлі Міноборони, такими не є.

Цю новину передає «Преса України».

У заяві Міноборони зазначили, що для виконання особливо важливих завдань «Айдар» вирішено було додатково підсилити, тому усі військовослужбовці були оснащені необхідною амуніцією. А юридичні зміни торкнулися тільки перереєстрації військової частини і заміни печатки. Робиться це з метою виключити зловживання, оскільки колишні документи і печатку були втрачені.

Тому бійці батальйону «Айдар» продовжують героїчно нести служби в зоні проведення Антитерористичної операції, при цьому вони не мали жодного відношення до акцій протесту в Києві. Тоді як в Міноборони впевнені, що за пікетом стоїть колишнє керівництво підрозділу, яке хоче уникнути відповідальності за зловживання, які вдалося встановити під час службових перевірок. 

На підтвердження своїх слів Міністерство оборони України опублікувало звернення військовослужбовця «Айдара» Максима Козуби, який підтвердив, що його батальйон не брав участь у пікеті в Києві. А ті люди, які приїхали на акцію, зробили це самовільно і без дозволу залишили розташування свого підрозділу в зоні АТО, за що до них потрібно відповідно ставитися.