До Артемівська доставили тяжкопоранених бійців 128-ї ОГПБ, де служить багато волинян. Зокрема, за словами Павла К. з Луцька, бої під Чорнухіно та Дебальцево не припиняються ще з 31 січня.

Зранку повідомлялось, що бійці 128-ї бригади три доби безуспішно просять у командування підмоги, оскільки вони лишились без боєприпасів і навіть провізії. За той час, терористи ще сильніше вдарили по піхотинцям і кілька підрозділів було розбито. Про кількість жертв та поранених у штабі АТО досі нічого не відомо.

«Найстрашніше було в ніч з 31-го. Вони б’ють нас градами і іншою важкою технікою… а в нас тільки автомати. Нас тоді витіснили і ми були змушені відступити. Ми чекали на підмогу і важку артилерію, хоча б якісь танки… Але не дочекались. Спробували вернутись назад на наш розбитий пост, аби забрати загиблих. Декого вивезли. За пів кілометра нас обстріляли. Вісьмох поранили. «Своїм ходом» ми дістались штабу, це десь півтора кілометра. Звідти вже нас забрали до госпіталю», - розповів у телефонному коментарі інтернет-виданню «Під прицілом» старший солдат Павло.

За його словами, бої не вщухають. Сам же Павло К. наразі з тяжкою контузією знаходиться в лікарні міста Артемівськ разом зі своїми побратимами. Попри отримані травми, хлопець не поспішає повертатись до Луцька і вже рветься на передову.

«Якби вони (командування АТО, - прим.авт) нам хоч кілька танків підкинули, то ми би відбили наш пост. У штабі нас не чують. Ми так і не дочекались підкріплення. Вони тільки говорять про загострення ситуації, а фактичної підмоги не надають. Кинули напризволяще», - говорить Павло.

Наразі, за приблизними підрахунками старшого солдата, у 128-й ОГПБ, яка дислокується в районі Дебальцево та Чорнухіно лишається більше 50 волинян. Вониі продовжують відбивати атаки терористів. Техніки у них не лишилось і хлопці воюють з російськими військами і кадировськими «головорізами» лише з автоматами. В той же час лави терористів постійно поповнюються представниками регулярних військ Росії, які озброєні до зубів. Більше того, активно у зону бойових дій доставляється техніка та важка артилерія, проти якої українські вояки безсилі. Натомість командування АТО вже 4-у добу не підводить підкріплення і не довозить боєприпаси.