Компанія «Завод «Галичина» не припиняє шукати все нові шляхи для того, аби не сплачувати понад 10 мільйонів доларів кредиту Фонду гарантування вкладів банкрутуючому банку.
Раніше ми вже писали про те, що фірма «ВК Імпекс» взяла кредит у банку «Форум» у розмірі 10 мільйонів доларів, а компанія «Завод «Галичина» поручилася перед фінустановою за фірму-боржника.
Втім, для «Банку Форум» настали важкі часи і не так давно стало відомо, що фінустанова банкрутує. Через це Фонд гарантування вкладів почав масово та гарячково повертати кошти, які банк свого часу «роздав».
У Господарському суді Волинської області нині розглядається одразу дві справи за позовом Фонду гарантування вкладів банку «Форум» до фірм паливно-промислової групи нардепа Ігоря Єремеєва «Континіум».
Обидва позови по 10 мільйонів доларів.
Варто зауважити, що представники відповідачів неохоче ходять на судові засідання, а натомість постійно надсилають до суду клопотання про відкладення розгляду справи.
Сьогодні ж стало відомо, що компанія «Завод «Галичина» подала зустрічний позов до Господарського суду міста Києва, а тому й просив провадження у волинському суді призупинити.
Суддя Волинського господарського суду Валентина Пахолюк затребувала ухвалу столичного суду про відкриття провадження, яка б підтверджувала твердження . Втім представник банку «Форум» повідомив, що Господарський суд міста Києва відмовив компанії «Завод «Галичина» у відкритті провадження.

Представник банку зауважив, що відповідачі навмисне затягують час у цьому суді. 
Отож суддя Волинського господарського суду вкотре відклала розгляд справи, позаяк ніхто з відповідачів на судове засідання не з’явився.