Українські військові в зоні проведення антитерористичної операції на сході України розпочали відведення військ від Дебальцевого.

Про це повідомив командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко, - інформує «Преса України».

«Відведення військ з Дебальцеве здійснюється планово і організовано. Всі казки про контроль за Логвинове виявилися казками – гарбуз не перетворилася на карету. Трасу Дебальцево- Артемівськ ми не контролюємо саме через Логвинове», – заявив Семенченко.

Підкреслюється, що інші дороги щільно тримає Національна гвардія, «Донбас», а також частини ЗСУ. Однак, за словами командир батальйону «Донбас», противник намагається перерізати ці дороги і перешкодити виходу угруповання.

Крім того, наголошується, що артилерія сил АТО не дає терористичним військам збиратися в ударні кулаки та подавлює вогневі точки бойовиків.

«Дорогу життя щільно тримають нашим частини, постійно відбиваючи атаки терористів. Працюють гаубиця, гради, урагани, міномети, танки», – підсумував Семенченко.

Нагадаємо, раніше командир батальйону «Донбас» заявив, що його бійці тримають «найгарячіші» ділянки фронту – Широкине під Маріуполем і важливі ділянки «дороги життя» під Дебальцевим. Зокрема, він наголошував, що по російсько-терористичних військах, які знаходяться в районі Дебальцевого, необхідно негайно нанести потужний удар, інакше Україні загрожує справжня катастрофа.

Підкреслимо, що Генеральний штаб Збройних сил України відправив підмогу українським підрозділам ЗС під Дебальцевим. Однак не було відомо, з якою метою відправлена допомога: для вивезення поранених воїнів чи для розширення Дебальцевсього котла. Перший заступник начальника Генштабу України полковник Олександр Голоднюк зауважив лише, що артилерія ЗСУ почала «бити» по терористах.