Прокуратура Горохівського району тримає на контролі хід досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного пошкодження посівів зернових культур особами, які влаштували «сафарі» засіяними озиминою полями на позашляховиках, що призначалися для передачі воякам АТО. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Як повідомив прокурор Горохівського району Володимир Ющик, Горохівським районним відділом УМВС України, на підставі заяви потерпілих, сьогодні внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про факт вчинення групою осіб хуліганства.

Встановлено, що в темну пору доби ці молодики, які проживають у Володимирі-Волинському та районі, задля незаконного полювання та розваги, на автомобілях підвищеної прохідності пересувались полями Іваничівського та Горохівського району, в тому числі такими, де засіяні озимі культури.

Ці дії були виявлені та припинені місцевими жителями.

Наразі два позашляховики затримані працівниками міліції та поміщені на штрафмайданчик, оскільки з'ясувалося, що вони не зареєстровані у встановлено порядку в органах реєстрації. В учасників «сафарі» вилучено три одиниці мисливської зброї та набої до них.

Щодо порушників громадського порядку розпочаті також адміністративні провадження про порушення правил мисливства та поводження зі зброєю.
Наразі проводиться перевірка й щодо можливого порушення правил ввезення автомобілів на митну територію України, у зв’язку з чим скеровано відповідні запити до митних органів.

На місці події із залученням спеціалістів проведено огляд.

З'ясовується сума збитків, завданих землекористувачам унаслідок потрави посівів.
Нині встановлено особи чотирьох громадян, причетних до вчиненні вказаних дій. Відомості про інших осіб уточнюються.