Прокуратура міста Луцька стала на захист студентів, яким навчальні заклади не виплачували належної стипендії, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Так, до прокуратури звернулись студенти Луцького національного технічного університету та Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, які повідомили, що навчальним закладом порушуються вимоги чинного законодавства, зокрема Законів «Про вищу освіту» та «Про підвищення престижності шахтарської праці».

Нагадаємо, дітям, чиї батьки загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві, стали інвалідами І чи ІІ групи або мають стаж роботи під землею понад 15 років, згідно закону, передбачена гарантована виплата стипендії в розмірі прожиткового мінімуму з коштів державного бюджету.

Порушуючи закон, в обох вишах студентам цих коштів не нараховували.

За результатами розгляду звернень прокуратурою міста Луцька було подано до суду 4 позовні заяви з вимогами виплатити заборговані стипендії на суму понад 90 тисяч гривень.

Наразі два позови на суму 38 тисяч уже задоволено Луцьким міськрайонним судом, ще два позови перебувають у провадженні суду.