ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат» вимагав у ПрАТ «Волинського шовкового комбінату» повернути 12 171 тону бавовни як виконання мирової угоди і звернувся з позовом до Господарського суду Волинської області.

Нагадаємо, ми вже повідомляли про те, що у 2007 році «ВШК» мав забезпечити поставку 12 тисяч 171 тони бавовняного волокна «Херсонському бавовняному комбінату», однак з певних причин ці поставки не були здійснені, чим завдали останньому підприємству збитків на суму 115 мільйонів 727 тисяч 904 гривні.

Отож,  представники «Херсонського бавовняного комбінату» змушені були звернутися із позовом до суду, з вимогою змусити підприємство або привезти продукцію, або сплатити кошти. Під час розгляду справи, і позивач і відповідач вирішили украсти мирову угоду, в якій зазначалося, що «Волинський шовковий комбінат» повинен все ж доставити продукцію «Херсонському бавовняному комбінату» до березня 2010 року. Проте, і ці умови «Волинський шовковий комбінат» не виконав і досі.

Під час судового розгляду виявилося, що ХБК уже не вперше звертається до суду з вимогою спонукати ПрАТ «Волинський шовковий комбінат» виконати умови мирової угоди. Втім, результату немає і досі.

А тому представники підготували ще одну позовну заяву.

На попередньому судовому засіданні представник ХБК Валентина Медик пояснила, що підприємство уже було визнане банкрутом, втім нещодавно було відкрито процедуру санації, у власність ХБК було повернуто 10 об’єктів нерухомості, однак кредиторська заборгованість лишилася. А тому ХБК за рахунок бавовни міг би погасити хоча б частину заборгованості.

У свою чергу представник «Волинського шовкового комбінату» Олександр Пасічник позов заперечував, мовляв, строки позовної давності уже минули, а тому й ніякої мови про виконання мирової угоди і бути не може.

І уже сьогодні суддя Волинського господарського суду ухвалив відмовити у задоволенні позову ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат» повністю.

Чи оскаржуватиме рішення суду хтось із сторі в апеляції, наразі невідомо.