Автопарк Луцького прикордонного загону поповнився 15 одиницями техніки. Чотири автівки поїдуть з підрозділом для виконання бойових завдань.

Вручення техніки для луцьких прикордонників відбулося сьогодні, 24 лютого. Разом з оновленою технікою на схід України для виконання бойових завдань відправили особовий склад оперативно-бойової комендатури. Дехто з них туди їде вперше. Віднині в розпорядження прикордонників – чотири броньовані автомобілі: 2 КрАЗи Кугуар і 2 Volkswagen Amarok. Крім того, одному з дільничих інспекторів за достойну службу вручили квадроцикл для службового користування, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Начальник Луцького прикордонного загону підполковник Олександр Мейко у напутньому слові для своїх підлеглих, які днями вирушать на схід, побажав їм з честю виконати свій обов’язок.

«Сьогодні для нас хвилюючий день, адже нам випала велика честь – охорона рубежів нашої держави. Зі зброєю в руках проти нас діють добре підготовлені терористи та найманці. Переконаний, що особовий склад оперативно-бойової комендатури, які сьогодні стоять в строю, гідні честі називатися прикордонниками. Зараз не час для сумнівів – зараз час захищати Батьківщину», - зазначив він.

 

 

 

 

 

Потому він вручив водіям ключі від нових автівок, які надійшли від Адміністрації Держприкордонслужби в розпорядження Луцького прикордонного загону.

Заступник начальника Луцького прикордонного загону, начальник інженерно-технічного відділу підполковник Роман Космина повідомив, що 11 автомобілів залишаться на Волині і поїдуть на ділянки кордону, ввірені луцьким «зеленим беретам». Всі вони мають кращу прохідність, більш маневровані та модернізовані. Але найголовніше для прикордонників – броньовані автомобілі, які захищатимуть їх від ворожих куль і вибухівки.


«Техніка, яка відправляється на схід – броньована, що надзвичайно актуально для виконання сьогоднішніх завдань, які наш особовий склад виконує на східних кордонах нашої держави. Вона модернізована і, головне, захищає при осколочних розривах гранат і вибухових речовин, а також від куль при зіткненнях з противником. Хотілося б відзначити, що автомобілі укомплектовуються 12,7-крупнокаліберними кулеметами, які більш ефективні ніж строкова зброя. Таку техніку використовують і інші прикордонні загони на східних рубежах держави», - розповів він.

Зі слів прикордонника, автопарк загону періодично оновлюється: у 2008, у 2011 роках.

Бійцям оперативно-бойової комендатури, які відправляться на захист східних рубежів нашої Батьківщини, вручили бойове знамено підрозділу, яке відправиться з ними в зону АТО.

 

 

Вручали стяг представники кількох поколінь: ветеранів прикордонної служби, ліцеїстів, як майбутньої заміни, і нинішніх прикордонників.

«Ми всі вам бажаємо, щоб ви з честю виконали свій професійний обов’язок. Від вашого професійного виконання завдань залежатиме, чи таке яскраве сонце буде над Україною завжди», - зауважив генерал-лейтенант Аркадій Яворський, побажавши їм повернутися цілими і неушкодженими.

А ліцеїст Дем’ян Гринюк додав: «Ми станемо вам надійною заміною в майбутньому».

Проводжати луцьких прикордонників прийшли й їхні родичі. Вони розповіли, що надзвичайно хвилюються за своїх чоловіків, але разом з тим, вони пишаються ними.

Потому родичі могли поспілкуватися з воїнами. Чоловіки обіймали діток, дружин, батьків, адже днями вони вирушають в зону АТО.