Волинського бійця підрозділу «Світязь» Мирослава Столярчука поховали на Вінниччині під чужим іменем.

Про це повідомив під час брифінгу в приміщенні УМВС у Волинській області заступник начальника СУ УВМС Волині Олександр Лук’янчук, - пише Громадське.Волинь.

Працівник спецпідрозділу «Світязь» Мирослав Столярчук загинув у зоні проведення АТО. Його поховала на території Вінницької області родина іншого учасника АТО.

«Трапилось так, що родич чоловіка з Вінниці, який також брав участь в АТО, приїхав в Запорізький морг і йому там надали тіло для впізнання. І він за загальними ознаками помилково впізнав в загиблому свого родича», – зазначає Лук’янчук.

Було розпочато досудове розслідування з метою ідентифікації тіла. Вже є остаточна генетична експертиза ДНК, яка засвідчує особу загиблого волинянина.

Однак, для того, щоб перепоховати загиблого волинянина, потрібно дочекатися висновків суду.

«Є процедура визнання особи померлою. Це проводиться через суд. Родичі потерпілого вже звернулись в Луцький міськрайонний суд, з метою визнання померлим співробітника спецпідрозділу «Світязь». Надалі, після консультацій з іншими відповідними органами, які приймають рішення про виписку свідоцтва про смерть, можна буде звернутись до представників місцевої влади на Вінничині, щоб організувати перезахоронення», – заявив Олександр Лук’янчук.

Поки що судове розслідування ще не відбулось, тому загиблого бійця з Волині перепоховати не можуть.