У Луцьку бійці Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» заявили про принципову позицію в розслідуванні справи по факту ДТП, в якій загинув їхній побратим Юрій Федчук.

Нагадаємо, що сьогодні близько 5 години ранку на проспекті Відродження поблизу Волинської обласної дитячої лікарні трапилось ДТП за участі 3-х машин. Зокрема, автомобіль марки «Mercedes» під керування нетверезого представника «Самооборони Волині» на повній швидкості влетів у мікроавтобус. Внаслідок зіткнення загинув 47-річний боєць ДУКу, який не так давно повернувся з АТО.

Зокрема, як розповіли очевидці аварії, молодик був у стані алкогольного сп’яніння, про що свідчить огляд у Волинському обласному наркодиспансері. Таким чином, у Віталія Соколовського виявили 1,7 проміле алкоголю в крові. За словами очевидців ДТП, про високу ступінь сп’яніння молодика свідчить і те, як він гнався на повній швидкості по трасі, виляючи «хвостом» і як опісля зіткнення нахабно спілкувався з представниками Правого сектору.  

Таким чином, у наркодиспансері видали висновок про те, що 21-річний хлопець однозначно перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Разом з тим, молодик, викликавши на місце ДТП свою «підмогу», доводив, що йому за це нічого не буде, бо він представник Самооборони. Тож таке нахабство викликало ще більше обурення серед громадськості і власне представників організацій.

В результаті вже сьогодні зранку біля Луцької міської ради зібрались представники Правого сектору та Автомайдану, які висловили свою принципову позицію у питанні розслідування справи по факту смертельної ДТП за участі представника Самооборони. Зокрема, чоловіки вимагають ретельно дослідити усі обставини аварії, в якій загинув боєць ДУКу Юрій Федчук. Вони також переконані, що керівництво Самооборони та інші впливові люди будуть затягувати процес і перешкоджати розслідуванню, чинячи тиск на слідчих, аби лише «відмазати» хлопця.

Натомість боєць Добровольчого Українського Корпусу Сергій «Караван» заявляє, що це їм не вдасться і хлопцю доведеться постати перед судом й відповісти за скоєне по закону.

«Я не розумію… він просто кіборг, який пройшов АТО і тут, дома, його настигла така трагічна смерть. Та ще й від кого – від п’яного хлопчака, який вирішив, що йому все можна в цьому житті. Так не буде», - наголосив під час розмови Сергій «Караван».

Більше того, друзі загиблого очікують, що нинішнє карівництво Волинської міліції в особі Петра Шпиги, який фактично є ставлеником Самооборони, будуть намагатись зам'яти справу. 

В той же час, на зустріч до міської ради також під’їхав і Народний депутат України Ігор Лапін, який у коментарі журналістам запевнив, що хлопець буде відповідати за скоєне відповідно до вимог законодавства, незалежно від того чи є він представником громадської організації, чи ні.

Про причетність молодика до Самооборони та Айдару свідчать документи та інші речі, знайдені в машині хлопця під час обшуку на місці ДТП. Разом з тим, досить дивно виглядає і те, що «підмога» приїхала при озброєнні, однак їх вдалось втихомирити і припинити розбірки.