Родичі пораненого в АТО військовослужбовця 128-ї гірсько-піхотної бригади Сергія Шкредя просять про допомогу у забезпеченні ліками. Про це сестра молодого чоловіка, Інна Кавунник повідомила на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Як розповіла жінка інтернет-виданню «Під прицілом», Сергій Шкредь наразі в дуже тяжкому стані перебуває у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечнікова. Хлопець у складі 15 батальйону 128-ї ОГПБ брав участь в АТО поблизу населених пунктів Дебальцеве та Чорнухіне. Під час чергового удару бойовиків він отримав тяжке наскрізне поранення в плече. Багато його побратимів загинуло, проте Сергія Шкредя вдалось доправити до медиків, які здійснили низку операцій.

«Стан важкий, але вже є результати. Спочатку лікарі давали 20% що виживе. Наразі пішло тяжке зараження крові. Ми терміново шукаємо препарат B.Braun Duosol і просимо допомоги», - розповіла Інна Кавунник.

Зокрема, сестра пораненого лучанина розповіла, що ці ліки просто життєво необхідні і рахунок вже йде не на дні, а на години. Сам B.Braun Duosol – препарат для гемодіалізу, однак виробляється лише за кордоном і дістати його дуже складно. Як розповіла Інна Кавунник, буквально вчора їхній рідний дядько знайшов і купив 200 л. цього препарату, але тільки на 2 дні.

«Воно дуже дороге, знайшли саме дешевше за 23 тисячі гривень, а так стоїть 60 тисяч. Нам терміново треба знайти ще, аби врятувати Сергію життя», - розповідає сестра Сергія Шкредя.

Зокрема Інна Кавунник також розповіла, що вже звертались до Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» і там вже надали грошову допомогу на придбання дороговартісних ліків. Також вона подякувала одногрупникам Сергія, які оперативно зібрали гроші і передали рідним на лікування пораненого товариша 11 тисяч гривень.

Рідні та близькі Сергія Шкредя просять небайдужих відгукнутись і посприяти в пошуку препарату B.Braun Duosol та при можливості – допомогти фінансово. Рахунки для допомоги на лікування пораненого лучанина, бійця 128-ї ОГПБ Сергія Шкредя:

5168 7572 8318 3319 Шкредь Олексій Григорович (батько)

5168 7572 8664 2121 Кавунник Інна Олексіївна (сестра)

Вебмані U355584632514 (гривневий), Z277639150392 (доларовий)