Екс-директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук намагається через суд поновитись на посаді. Зокрема, він подав позов Луцького міськрайонного суду «про визнання незаконним та скасування розпорядження про звільнення з посади, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу».

Позов адресовано Луцькому міському голові Миколі Романюку, який на вимогу трудового колективу ДКП «Луцьктепло» підписав розпорядження про його звільнення.

Олександра Киричук мотивує свій позов тим, що після того, як 1 червня 2011 року його призначили на посаду директора ДКП «Луцьктепло», між ним та міською радою в особі Миколи Романюка було укладено контракт по 31.05 2012 р. Згодом його термін дії було продовжено до 1.06.2015 року. Попри це, міський голова наприкінці грудня 2014 року видав розпорядження про звільнення Киричука з займаної посади «за угодою сторін» ще до завершення дії контракту.

Тож на переконання Олександра Киричука це суперечить чинному законодавству і порушує його трудові права. Таким чином, почав оббивати пороги судів і просить не лише скасувати розпорядження, а й повернути його на посаду директора ДКП «Луцьктепло, відшкодувавши йому за увесь час «вимушеного прогулу» середній заробіток.

Вже завтра, 26 лютого о 10 годині ранку відбудеться слухання цивільної справи у Луцькому міськрайонному суді. Однак з огляду на те, як представники міської ради відвідують подібні слухання слід очікувати позитивного та оперативного розгляду справи і… поновлення на посаді Олександра Киричука, який подейкують, аж ніяк не сварився з міським головою. Ба більше, на переконання представників трудового колективу, слід було очікувати, що по напрацьованій схемі через суд Киричук спробує поновитись на посаді. І в такому випадку Микола Романюк буцімто буде змушений виконати рішення суду.