Під час чергової 71-шої сесії міської ради депутат Василь Гриб оголосив запит начальнику Служби безпеки України у Волинській області. Він попросив СБУ перевірити законність надання громадянства України депутату міської ради Андрію Осіпову.

«Керуючись конституцією України - стаття 34, стаття 40, законом України про статус депутата місцевої ради – статтями 19, 20, 21, прошу вас перевірити законність надання громадянства України громадянину Осіпову Андрію Олексійовичу…», - почав оголошувати свій запит Василь Гриб.

Після оголошення прізвища депутата сесійна зала вибухнула сміхом. Але незважаючи на це, депутат Гриб продовжив оголошувати свій запит, намагаючись перекричати сміх.

«Чи є офіційна відмова Осіпова Андрія Олексійовича від громадянства Російської Федерації? І де на даний час знаходиться паспорт Російської Федерації Осіпова Андрія Олексійовича?» - запитав Василь Гриб.

Депутат Гриб доповів, що ознайомився з біографією Осіпова та встановив, що в ній відсутні біографічні дані за три роки. Тож депутата цікавить де знаходився та чим займався Андрій Осіпов до вступу у Волинський національний університет у 1997 році.

«Андрій Олексійович, вибачте - нічого особистого. Просто для мене, як для громадянина України і патріота, та старого Бандерівця - Україна перш за все!», - закінчив промову Гриб.

І знову по сесійній залі покотився сміх депутатів та присутніх журналістів.

Вочевидь жорстка позиція, яку зайняв депутат Андрій Осіпов по відношенню до міського голови, деяких депутатів міськради, та своїх колишніх однопартійців, не дає спокою його колегам, які здатні відповісти лише в такий смішний спосіб.

Запит Василя Гриба не був підтриманий депутатами.